Edo Maajka

- - -
Saturday, 10. 07.
20:00
Amfiteatar Bundek

Sinopsis

Edin Osmić, poznatiji pod imenom Edo Maajka, rođen je 22.12.1978. u Brčkom (BIH). Kao izbjeglica je došao u Hrvatsku 1992. i završio srednju strojarsku školu poznatiju kao Prvomajska. Nakon toga se vraća u BiH da bi studirao strojarstvo i kriminalistiku u Tuzli. Tamo upoznaje ekipu i pDemo pjesme grupe Defence postaju radijski hitovi u sjevernoj Bosni, a njihovi koncerti u Tuzli '99. su bili masovno posjećivani. Ostaje jedan od dva MC-ja mladog HC benda Discord sada poznatijeg kao Defence.

Nakon godinu dana Edo napušta fakultet,vraća se u Zagreb gdje se strahovitom brzinom probija ne demo sceni i uskoro izdaje svoj prvijenac “Slušaj Mater” kojim osvaja cijeli prostor bivše države. Nakon suradnje s zagrebačkim Blackoutom, svojim drugim albumom No Sikiriki, Edo potvrđuje svoj status jednog od najboljih MC-ja Balkana.

Treći album Stigo Ćumur mu donosi kao i prethodni albumi mnoštvo nagrada i pohvala u medijima. Surađuje sa prvacima srpske hip hop scene Sky Wikluh, Ajs Nigrutin, Timbe te Marchello i Bassivity ekipa.

Surađuje sa grupama TBF, Hladno Pivo, Pips Chips i Videoclips, Diyala, Frenkie, Letu Štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Dado Topić, Diyala, Studio Morris, Davor Erceg, the Books of knjige, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee i mnogi drugi.

Radi muziku za film Srđana Vuletića Ljeto u Zlatnoj Dolini, te hip hop mjuzikl Prosjačka Opera za Tuzlanski teatar. Posudio glas u sinhroniziranim verzijama crtića Legenda o medvjedu, Ledeno doba 2, Chicken Little, Ledeno doba 3.

Njegove pjesme govore o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu, ljudima uopće, hip hopu, grafitima u maniri storytellinga, reprezenta pa i bettlea.

Posljednjim albumom „Put u plus“ (2018.) napravio je bombastičan povratak na scenu. Uz obilje pohvala i nagrada glazbenih znalaca, njime je privukao i velik broj zrelije publike s obzirom na odmicanje od generalnih ljudskih i društvenih opservacija, a uz veći fokus na osobne životne situacije i probleme.

Festivali

Search