SoulBeat

- - -
Friday, 09. 07.
20:00
Amfiteatar Bundek

Sinopsis

SoulBeat je spontanost, iskrenost i sloboda glazbenog izražavanja. Služenje i poštovanje prema glazbi je osnovna vrijednost svih članova SoulBeata. Priča o SoulBeatu krenula je još davno, kad članovi grupe još nisu poznavali jedni druge, ali svaki pojedinačno je sanjao i imao viziju harmoničnog i ritmičnog zvuka glazbe, koja nastaje spontano oslobođena iz dubine duše i vođena ritmom srca.

SoulBeat je projekt u kojem se isprepleću ritam i vokal (Commi Balde vrsni je udaraljkaš, pjevač i kompozitor, a u rodnom je Senegalu rođen u obitelji glazbenika i od malena je predan glazbi, Zoran Puljek je rock i jazz pjevač, samouk i slučajan beatboxer koji je zbog nedostatka formalnog obrazovanja bio prisiljen eksperimentirati, Ivana Galic, jedna od najspečificnijih i najsvestranijih profesionalnih vokalistica na ovim prostorima sa međunarodnim priznanjima - Royal College of Music, London Vocal Performance, Atlanta International Gospel Soul Artist Award - Women of Excellence, 2018; pobjeda na natjecanju u kategoriji Traditional Broadway Jazz, nastup na gala koncertu u velikoj dvorani Stern Carnegie Halla 2018 itd.). Nezaobilazni članovi u sastavu su Darko Horvat, svestrani vrsni gitarist najrazličitijih glazbenih stilova, bogatog glazbenog puta na kojem je ostvario niz vrhunskih suradnji te Mario Jagec, svestrani multiinstrumentalist, sa završenom klasičnom akademijom u Grazu. Svi članovi sastava do sada su nastupali na brojnim pozornicama u Hrvatskoj i inozemstvu, ostvarili brojne suradnje sa drugim istaknutim domaćim i svjetskim glazbenicima, dobitnici su raznih nagrada i priznanja, ističu se u pedagoškom radu i daju doprinos promociji kulture kroz razne organizacije.

SoulBeat nudi jedan novi osvježeni zvuk, bogat vokalno - instrumentalim dijalozima i jazz improvizacijama protkane u poznate soul, funk, blues i rnb pop pjesme glazbenika Princea; S.Wondera, M.Jacksona; A.Franklin, Ann Peebles ali i novijih imena poput soul pjevačice Sharon Jones. Ukoliko želite uživati u vrhunskoj izvedbi punoj pozitivne energije i zanimljivih improvizacijskih momenata, SoulBeat je za vas.

Trailer

Festivali

Search