GENEZA ZLA

GENEZA ZLA

06.07.2020.19:45
Muzej suvremene umjetnosti

Na drugom Tolerance Talk-u bit će riječ o novim idejama i manifestacijama fašizma i rasizma u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Sudionici Tolerance Talk-a osvrnut će se na radnje dvaju filmova s ovogodišnjeg izdanja Festivala.

„Svi protiv svih", nizozemskog redatelja Luuka Bouwmana, bavi se pitanjem je li fašizam bio jednokratna povijesna pojava ili je to nešto za sva vremena, određeni mentalitet? Film propituje ovu temu na temelju predratnog fašizma u Nizozemskoj, koja je između dva rata imala na desetke fašističkih pokreta.

http://festivaloftolerance.com/zagreb/svi-protiv-svih/2759

„Poticanje", izraelskog redatelja Yarona Zilbermana, je film u kojem su prikazani detalji događaja iz 1995. godine koji su vodili do atentata na izraelskog premijera, Yitzhaka Rabina (1922.-1995.), ali s gledišta atentatora. 

https://festivaloftolerance.com/zagreb/poticanje/2753

U diskusiji o razarajućim posljedicama fašizma i rasizma sudjeluju dr. sc. Nikica Gilić, filmski kritičar i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te dr. sc. Nebojša Blanuša, izv. prof. Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, a moderator programa je filmski kritičar i voditelj filmskog programa Festivala tolerancije Hrvoje Pukšec.

Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb