BRANKO LUSTIG, DAN DRAGUTIN BAR-SELA i MILJENKO HAJDAROVIĆ:
SVJEDOČANSTVO PREŽIVJELOG

BRANKO LUSTIG, DAN DRAGUTIN BAR-SELA i MILJENKO HAJDAROVIĆ:
SVJEDOČANSTVO PREŽIVJELOG

27.03.2018.17:00
12. 4. 2018., 11:00 , kino Europa

Kroz životno iskustvo preživjelih, mladima se pruža osoban doživljaj strahota holokausta kako bi iz te tragične epizode svjetske povijesti naučili više o prihvaćanju različitosti i pristupanju svakom čovjeku kao pojedincu vrijednog poštovanja. Edukacijska jutra uče mlade kako da jasno i glasno kažu Nikada više“!

Prije predavanja prikazat će se film na temu holokausta Vreća s pikulama.

SINOPSIS: Okupirana Francuska 1942. godine. Uvjereni da je razdvajanje obitelji najbolji način za preživljavanje nadolazećih racija, roditelji šalju desetogodišnjeg Josepha i njegovog malo starijeg brata Mauricea u bijeg, sa zadatkom da dođu do Slobodne zone na jugu zemlje. Oslanjajući se na vlastitu inteligenciju, snalažljivost i povremenu pomoć stranaca, dječaci se upućuju na opasnu misiju u nadi da će se jednog dana opet susresti s obitelji. Život im ovisi o jednoj laži. Nikome ne smiju priznati da su Židovi.

Film je nastao prema istoimenom poznatom autobiografskom romanu Josepha Joffa, prevedenom na 18 jezika, a ispričan je kroz oči ove mlade braće. Donosi detaljan prikaz povijesnog razdoblja Drugog svjetskog rata.

Nakon projekcije filma slijedi razgovor s publikom kojoj će svoje svjedočanstvo iznijeti preživjeli holokausta Branko Lustig i Dan Dragutin Bar-Sela, dok će razgovor s njima moderirat Miljenko Hajdarović.

Prijava na edukacijsko jutro

Vaše ime *
Vaš email *
Kontakt telefon *
Prijavljujem
Naziv škole *
Broj učenika *
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb