Tko je tko

BRANKO LUSTIG (Osijek, 1932.), predsjednik Festivala 

(volonter)

Jedan je od najpoznatijih kulturnih djelatnika Republike Hrvatske u svijetu te brojnim svjetskim nagradama nagrađivani producent (dobitnik Oscara i BAFTA-e za filmove „Schindlerova lista“ i „Gladijator“ te jednog Emmyja). U sklopu 8. izdanja Festivala, 2014. godine, primio je visoko francusko odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti (d'Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres). Dugi niz godina djelovao je u Hollywoodu, gdje je kao član Akademijine komisije za kandidaturu filmova za nagradu Oscar sudjelovao u njezinu radu. Karijeru je započeo kao voditelj snimanja u Jadran filmu te je kao glavni organizator i direktor filma sudjelovao na gotovo svim stranim produkcijama filmova na području bivše Jugoslavije, poput „Sofijinog izbora“ Alana J. Pakule i „Limenog bubnja“ Volkera Schlöndorffa. U SAD-u je blisko surađivao s istaknutim redateljima poput Stevena Spielberga, Ridleyja Scotta i drugih. Uz Stevena Spielberga, jedan je od inicijatora Shoa fondacije u Los Angelesu. Radio je na brojnim poznatim filmovima kao što su: „Pad crnog jastreba“, „Hannibal“, „Mirotvorac“, „Kraljevstvo nebesko“ i „Američki gangster“ te serijama „Vjetrovi rata“ i „Rat i sjećanja“. U lipnju 2009. godine primio je počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu za izniman doprinos filmskoj umjetnosti i promociji hrvatskog filma u svijetu. Zbog svoje izuzetne stručnosti, ali i židovskog podrijetla te iskustva iz najzloglasnijih nacističkih logora, kao volonter se angažirao u funkciji predsjednika Festivala tolerancije. Glavni je selektor filmskog programa, predavač na Edukacijskim jutrima i filmskoj radionici te savjetnik za izložbe, diskusije i ostale programe.

NATAŠA POPOVIĆ (Zagreb, 1974.), osnivačica Festivala tolerancije i izvršna direktorica

(predsjednica Udruge, zaposlena u Udruzi od 2008.)

Diplomirala je na Grafičkom fakultetu 2000. godine. Dugi niz godina radila je u struci kao grafička dizajnerica i umjetnička direktorica u etabliranim PR agencijama i tvrtkama. Dugo vremena je bila grafička urednica brojnih kulturnih i manjinskih časopisa. Početkom 2007. godine osnovala je prvi regionalni Festival židovskog filma. Njezina prvobitna odgovornost je stvoriti viziju za sve segmente rada Udruge i Festivala te tu viziju komunicirati s kolegama, kulturnim industrijama, medijima i javnošću. Upravlja različitim odjelima te implementira nove programe i poboljšava razvoj postojećih, na lokalnoj i regionalnoj razini. Ostale dužnosti uključuju produkciju festivala, monitoring nad aktivnostima programa i projekata te  komunikaciju s partnerima, sponzorima i donatorima. Određuje ključne čimbenike potrebne za uspjeh svih programa. 

LUKA RINČIĆ (Zagreb, 1982.), koordinator filmskog i voditelj obrazovnog programa

(zaposlen u udruzi od 2011.)

Diplomirao je 2006. na Fakultetu političkih znanosti, studij politologije. Od 2009. godine radi kao novinar za Poslovni dnevnik, da bi se u travnju 2011. godine priključio Udruzi Festival suvremenog židovskog filma kao koordinator obrazovnog programa. Iza sebe ima 60 uspješno organiziranih Edukacijskih jutara u 16 različitih hrvatskih gradova te pet država regije. 2012. godine postaje i koordinator filmskog programa te sudjeluje u pisanju aplikacija za natječaje. Zadužen je za tehniku i logistiku filmskog programa, koordinaciju s distributerima, prevoditeljima, moderatorima i tehničkim osobljem te je voditelj kina Europa na Festivalu tolerancije. Na projektu je stalno zaposlen.

MAJA MARKOVIĆ (Beograd, 1985.), voditeljica je likovnog programa.

(zaposlena na određeno. )

Povijest umjetnosti je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu 2012., a godinu kasnije položila stručni ispit i dobila zvanje kustosa. Dobitnica je CEEPUS-ove stipendije za istraživanje suvremene hrvatske umjetnosti za 2015. godinu. Prethodno je završila studije roda u Centru za ženske studije u Beogradu. Radila je kao asistentica kustosa i koordinatorica na mnogobrojnim izložbama u Beogradu i Novom Sadu, a surađivala je i sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Srbija. Od 2015. je radila kao programska koordinatorica regionalnog projekta Mreže kulturnih rodnih praksi jugoistočne Europe gdje je formirala bazu rodnoangažiranih umjetničkih djela sa ex-YU prostora. U Festivalu tolerancije radi na razvoju likovnog tj. vizualnog programa s ciljem uvođenja suvremenih umjetničkih praksi u festivalski program.

Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel./Fax: 385 1 48 136 58
e-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb