Festival tolerancije na kampiranju u Art Parku

Festival tolerancije na kampiranju u Art Parku

Ponedjeljkom biramo fimski program u Art parku!

Kao najavu 17. Festivala tolerancije ponedjeljkom biramo fimski program u Art parku! Ove smo godine filmski partner Art parku i ponedjeljkom u 21 sat puštamo omiljene festivalske naslove. Ponesite dekice, osvježite se na šanku prije projekcije i uživajte u filmskom ponedjeljku.

26. 6. / HELMUT NEWTON: PERVERZIJA I LJEPOTA
HELMUT NEWTON: The Bad and the Beautiful, Gero Von Boehm, Njemačka, 2020., 89', 15+

Jedan od velikih majstora fotografije, Helmut Newton se proslavio istražujući žensku formu, a njegov kultni status nastavio je živjeti dugo nakon njegove tragične smrti u prometnoj nesreći u Los Angelesu 2004. Newton je radio širom svijeta, od Singapura do Australije, od Pariza do Los Angelesa, no weimarska Njemačka ostala je vizualna okosnica njegova opusa. Newtonov jedinstven i začudan način prikazivanja žena oduvijek je dolazio s pitanjem: je li svoje subjekte osnaživao ili ih je predstavljao kao seksualne objekte? Kroz niz iskrenih razgovora s Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabellom Rossellini, Annom Wintour, Claudiom Schiffer, Marianne Faithfull, Hannom Schygullom, Nadjom Auermann i Newtonovom suprugom June (odnosno fotografkinjom Alice Springs), ovaj dokumentarac govori o njegovoj ostavštini i pokušava odgovoriti na pitanja o temama koje se provlače kroz srž njegova životnog djela – stvaranje provokativnih i subverzivnih slika žena. Film također sadrži Newtonove kućne filmove, arhivske snimke (uključujući žustru raspravu sa SusanSontag) te, naravno, gomile legendarnih Newtonovih fotografija. Rezultat: uzbudljivo zabavan prikaz kontroverznog genija.

3.7. / SVETICA NEMOGUĆEG / The Saint of the Impossible
Marc Raymond Wilkins, 2020. - 90'

Paul i Tito su blizanci tinejdžeri, dostavljači, djevci i ilegalni imigranti u New Yorku. Mole se svecu zaštitniku izgubljenih slučajeva da izgube djevičanstvo. Odraslost, vjeruju, izliječit će sve njihove brige. Kada upoznaju Kristin, žustru Hrvaticu, zaljubljuju se, uvjereni da su pronašli „onu pravu“. No Kristin se bori s vlastitim demonima i žrtvuje sve za svoje poimanje ljubavi.

10.7. / BLOK KRATKIH

B., Kai Stänicke, 2016., 16'

Istinita priča o "B.": Rastrgana između hladne veze sa K. i  svojih osjećaja prema drugoj ženi, sramežljiva i nesigurna B. srlja u katastrofu. Predugo je potiskivala svoje žudnje i živjela laž. Ali je li stvarno prekasno za B. da slijedi svoje srce?

WIENER BLUT, Zlatko Bourek, Pavao Štalter, 2015. 8'

Film je autorovo sjećanje na početak Drugog svjetskog rata i prati odlazak gospođe Sarike u židovski umirovljenički dom. Ono što je trebao biti miran kraj života, pretvara se u užas holokausta, a ona postaje jedna od brojnih žrtvi. Film je inspiriran slikama Georga Grosza i Otta Dixa.

PRIČA SA ZAPADNE OBALE, Ari Sandel, 2005., 21'

Glazbena komedija o Izraelcima i Palestincima na Zapadnoj Obali

Objavljeno: June 30th, 2023

Search