O nama

14. FESTIVAL TOLERANCIJE, 
28.6.-4.7.2020.

Festival tolerancije – JFF Zagreb izrastao je iz Festivala židovskoga filma, kao jedinstvena kulturno-edukativna platforma koja se kontinuirano održava posljednjih četrnaest godina.


Festival potiče publiku na promišljanje i stvaranje tolerantnijega društva, trudeći se otvoriti dijalog među suprotstavljenim stranama i doprinijeti razvoju društveno zdravijega okruženja. Pokrenut je s idejom da se prikazivanjem filmova i osobnim prenošenjem iskustava iz logora predsjednika Festivala i dvostrukoga oskarovca Branka Lustiga podigne svijest i održi kolektivno sjećanje na Holokaust.

Osluškujući potrebe društva, tijekom proteklih godina Festivala obrađivane su teme koje mogu i trebaju omogućiti zajedničko bolje sutra. Upozoravali smo na problem rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije i govora mržnje, kao i na problem azilanata i migranata te njihove asimilacije u društvo.

Ove godine poseban naglasak stavljen je na važnost prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljna načela jednakosti i pravednosti.

Ulaz na sve programe je slobodan. Online program se mogu pratiti samo registrirani korisnici.

Deplijan i program 14. Festivala tolerancije možete preuzeti ovdje.

partneri