Poznati datumi i lokacije 17. Festivala tolerancije

Poznati datumi i lokacije 17. Festivala tolerancije

23. do 28. siječnja 2024., Zagreb

17. po redu Festival tolerancije održat će se od 23. do 28. siječnja na dvije lokacije u MSU-u i u KIC-u i to je ujedno i posljednji Festival tolerancije koji će se održati u Zagrebu. Posjetitelje očekuje više od 40 intrigantnih i nagrađivanih filmova, Tolarence Talk - javne panel diskusije te izložbeni program.

Filmske projekcije igranih filmova očekuju nas od 23. do 27. siječnja 2024. godine, u Muzeju suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, a dokumentarni program od 24. do 28. siječnja, u Dokukinu KIC u Preradovićevoj ulici 5. Svi su programi kao i do sada besplatni su za posjetitelje.

Filmski programi ove su godine podijeljeni u četiri kategorije: 1. Ugriz stvarnosti - dokumentarni program
2. Mali koraci za djecu - dječiji program
3. Spektar - glavni igrani program
4. Samo kratko - program kratkih filmova

Selekciju filmskog programa potpisuju Snježana Tribuson i Boško Picula, uz programsku savjetnicu i predselektoricu Dinu Pokrajac.Tolerance Talk, javne panel-rasprave koje se niz godina održavaju u sklopu filmskog programa Festivala tolerancije, i ove godine otvorit će tri goruće i društveno relevantne teme: ovisnost o videoigrama, integraciju izbjeglica (u suradnji s UNHCR Hrvatska) i pitanje negiranja holokausta te rastućeg antisemitizma.

Festival tolerancije posljednjih 16 godina održava se kao angažirana kulturno-edukativna platforma, koja primarno kroz filmski, ali i izložbeni te edukativni program, promiče ideje tolerancije, suživota, otvorenosti i dijaloga. Ovogodišnji Festival tolerancije ove godine u fokus stavlja aktualne teme kao što su: izbjeglištvo, bijeg iz domovine, pitanje identiteta, buling, žene u patrijarhalnoj sredini i negiranje zločina, genocida i holokausta. Potreba za progovaranjem o nepravdama, inzistiranju na dijalogu i suradnji cijele zajednice u borbi protiv diskriminacije, uz podršku marginaliziranim skupinama jedan od glavnih ciljeva djelovanja udruge Festivala suvremenog židovskog filma Zagreb i projekta Festivala tolerancije – JFF Zagreb.

Program je, kao i dosadašnjih godina, besplatan, sufinanciran sredstvima Grada Zagreba, HAVC-a, UNHCR Hrvatska i drugih partnera.

Objavljeno: January 7th, 2024

Search